Newsletter Ιούνιος 2023

Newsletter Ιούνιος 2023

    

Νewsletter
Ιούνιος 2023
 
1o Bραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό 'Eργων Saint-Gobain

Ο Όμιλος Saint-Gobain διεξήγαγε τον 13ο Διεθνή Διαγωνισμό Saint-Gobain International Gypsum Trophy στις 28 Απριλίου 2023 στην Αθήνα, με μια εντυπωσιακή εκδήλωση στον υπέροχο χώρο του Μουσείου Βορρέ, αναδεικνύοντας τους νικητές μεταξύ των 73 σημαντικότερων έργων που έλαβαν μέρος από 27 χώρες.

320 συμμετέχοντες στην εκδήλωση από όλον τον κόσμο είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αξιοθαύμαστα έργα ξηρής δόμησης αλλά και τους δημιουργούς τους που βραβεύτηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό. 

Η Saint-Gobain Hellas συμμετείχε στον διαγωνισμό με το έργο "Αειφόρος Κατοικία στη Λεμεσό - Sustainable Residence Limassol",  το οποίο απέσπασε το 1ο Βραβείο στη Κατηγορία Residential, ως Αειφόρος κατασκευή με χρήση επικολλητής ξυλείας (CLT) σε συνδυασμό με τα καινοτόμα συστήματα Ξηρής Δόμησης Saint-Gobain.
Oι συντελεστές του έργου που βραβεύτηκε ήταν ο κος Μάριος Κωνσταντή της ΜARCON DESIGNS  και οι αρχιτέκτονες Παναγιώτης Τουλιάτος και Μάριος Πελεκάνος. Η προμήθεια των υλικών και συστημάτων έγινε από την εταιρία PETOUSSIS LTD.

Για να μάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό, πατήστε
 εδώ

Για να δείτε το video της διοργάνωσης, πατήστε εδώ

Για να μάθετε περισσότερα για το έργο Αειφόρος Κατοικία στη Λεμεσό, πατήστε εδώ
 

Παραγωγή γυψοσανίδας μηδενικής εκπομπής άνθρακα στη Νορβηγία

Η Saint-Gobain ανακοίνωσε την έναρξη παραγωγής γυψοσανίδων απαλλαγμένης κατά 100%  από άνθρακα  στο εργοστάσιό της στο Fredrikstad στη Νορβηγία. Η απανθρακοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας κατέστη δυνατή με τη μετάβαση από το φυσικό αέριο στην υδροηλεκτρική ενέργεια, αποφεύγοντας έτσι 23.000 τόνους εκπομπών CO2 ετησίως.
 
Χάρη στον εκσυγχρονισμό της  μονάδας, τη βελτίωση της  ανάκτησης θερμότητας  και την  αποδοτικότητα της διαδικασίας, η  κατανάλωση ενέργειας  του  εργοστασίου έχει μειωθεί κατά 30%.
 
Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν επέτρεψαν επίσης την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας του εργοστασίου κατά 40%. Αυτό ενισχύει  την ηγετική θέση του Ομίλου στις ελαφρές κατασκευές στη Νορβηγία, ικανοποιώντας παράλληλα την ισχυρή ζήτηση για βιώσιμες λύσεις για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα των κτιρίων.
 
Αυτή η παγκόσμια πρωτιά θα επιτρέψει στη Saint-Gobain να λανσάρει μια πλήρη γκάμα προϊόντων γυψοσανίδας με το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα στην αγορά το 2023!

Διαβάστε το πλήρες δελτίο τύπου
 εδώ

ORAÉ® : O υαλοπίνακας της Saint-Gobain με τον χαμηλότερο ενσωματωμένο άνθρακα στην παγκόσμια αγορά 

Mετά την πιστοποίηση από ανεξάρτητο φορέα η Saint-Gobain επιβεβαιώνει ότι ο ORAÉ®  είναι ο υαλοπίνακας με τον χαμηλότερο ενσωματωμένο άνθρακα στην παγκόσμια αγορά. 

Χάρη σε επαληθευμένη EPD*, το ORAÉ® - ο πρώτος υαλοπίνακας με μικρή ποσότητα  ενσωματωμένου άνθρακα στην αγορά που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο από την Saint-Gobain - πιστοποιείται τώρα ως ο υαλοπίνακας με το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα παγκοσμίως, θέτοντας ένα νέο όριο στα 6,64kg CO2 eq./m² (Cradle to Grave για 4mm).
 
Πρόκειται για μείωση 42% σε σύγκριση με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή μέση τιμή της Saint-Gobain Glass για το διάφανο γυαλί, χάρη σε μια αξιοσημείωτα υψηλή ποσότητα ανακυκλωμένου περιεχομένου, αλλά χωρίς συμβιβασμούς στις τεχνικές, ποιοτικές ή αισθητικές επιδόσεις.
 
*Η EPD είναι μια Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος, ένα έγγραφο επαληθευμένο από τρίτο ανεξάρτητο φορέα που υποδεικνύει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις ενός προϊόντος κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του.
 
Για να μάθετε περισσότερα για τον ORAÉ®,πατήστε εδώ

Παρατηρητήριο Βιώσιμων Κατασκευών 


Φέτος,  η Saint-Gobain  εγκαινιάζει το   Παρατηρητήριο Βιώσιμων Κατασκευών, το  οποίο στοχεύει να φέρει σε επαφή τους κύριους ενδιαφερόμενους στον κατασκευαστικό κλάδο για να προωθήσει την ανταλλαγή γνώσεων και να επιταχύνει τον μετασχηματισμό του τομέα παγκοσμίως.

Σε αυτό το  πλαίσιο, η  Saint-Gobain παρουσιάζει τα ευρήματα του πρώτου Διεθνούς Βαρόμετρου Βιώσιμων Κατασκευών, μιας μελέτης που διεξήχθη από το Ινστιτούτο CSA με επαγγελματίες του κλάδου, δημόσιους υπαλλήλους, ενώσεις και φοιτητές. 

Περισσότεροι από 800 ενδιαφερόμενοι από 10 χώρες συμμετείχαν σε αυτή την έρευνα. Τα σχόλιά τους παρέχουν το σημείο που βρίσκεται η ανάπτυξη των βιώσιμων κατασκευών σε όλο τον κόσμο και προσδιορίζουν τις προσδοκίες, τους οδηγούς και τις τάσεις που απαιτούνται για να καταστεί η βιώσιμη κατασκευή κοινή αναφορά.

Για να διαβάσετε το σχετικό δελτίο τύπου, πατήστ
ε εδώ 
 

Τεχνικές Παρουσιάσεις της Saint-Gobain Ηellas στη Μυτιλήνη

Ο τεχνικός κόσμος της Μυτιλήνης με θερμό ενδιαφέρον συμμετείχε στις δύο εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Saint-Gobain Hellas στις 25 και 26 Μαίου στο νησί, στον όμορφο χώρο του Μytilana Village
Η πρώτη ημέρα ήταν αφιερωμένη σε θέματα που ενδιέφεραν κυρίως τους μηχανικούς ενώ η δεύτερη ημέρα τους εφαρμοστές. 

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία ενημερωθούν για τις αλλαγές της Νομοθεσίας, για την Ακουστική και την Πυροπροστασία των κτιρίων,  να γνωρίσουν τα καινοτόμα προϊόντα και λύσεις που προσφέρει η εταιρία για βιώσιμες και αποδοτικές κατασκευές και να δουν από κοντά τις επιδόσεις των  καινοτόμων προϊόντων της εταιρίας,  και την ευκολία στην εφαρμογή τους. 

Και οι δύο εκδηλώσεις έκλεισαν με απολαυστικό δείπνο με τοπικά εδέσματα. 


Για να μάθετε περισσότερα για τις εκδηλώσεις αυτέςπατήστε εδώ

Webertherm comfort G3 για θερμική άνεση και όχι μόνο...

Το σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης  weber.therm comfort εξασφαλίζει τόσο θερμική άνεση όσο και ακουστική αλλά και πυραντοχή στην κατασκευή.
Είναι μια λύση που σέβεται  το περιβάλλον καθώς το φύλλο του υαλοβάμβακα παράγεται από πάνω από 80% ανακυκλωμένο υλικό. Ως ινώδες υλικό χαρακτηρίζεται από υψηλή ελαστικότητα ενώ έχει και σημαντικό δείκτη ηχομείωσης και εξαιρετική αντοχή σε κρούση.
Επιπλέον, λόγω της ελαστικότητας που έχει ο υαλοβάμβακας  το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί  και σε καμπύλες όψεις.

Το weber.therm comfort αποτελεί μία πλήρη λύση εξωτερικής θερμομόνωσης  για κάθε κτίριο.

Για να μάθετε περισσότερα για το σύστημα weber.therm comfort, πατήστε εδώ 
Akuplat+

Ο Isover Akuplat+ είναι ο νέος ορυκτοβάμβακας της ISOVER με εξαιρετικές ηχομονωτικές και θερμομονωτικές ιδιότητες αποτελώντας τη καταλληλότερη λύση για Συστήματα Εσωτερικής Μόνωσης σε συνδυασμό με υλικά Ξηράς Δόμησης .

Χρήσεις
•    Σε συστήματα εσωτερικής δόμησης τοιχοποιίας /επενδύσεων  & οροφής 
•    Ως επιπλέον επίπεδο μόνωσης (2ο στρώμα) σε κεκλιμένες στέγες.

Πλεονεκτήματα
•    Πολύ καλές θερμομονωτικές ιδιότητες
•    Εξαιρετική ηχομόνωση
•    Ευκολία χειρισμού και τοποθέτησης
•    Είναι ανθεκτικό σε μούχλα, μύκητες, παράσιτα που καταστρέφουν ξύλο, τρωκτικά και έντομα
•    Αποδεδειγμένη μακροχρόνια αντοχή 


Για να μάθετε περισσότερα για τον Akuplat+, πατήστε εδώ: