Αειφόρος Κατοικία Επικολλητής Ξυλείας - Sustainable Residence Limassol

Image
katoikia limassol2
Image
residence
Image
FAP8201
Image
FAP8156
Image
FAP8233
Image
FAP8236
Image
FAP8254
Image
FAP8254
Image
FAP8268
Image
FAP8282
Image
FAP8320
Image
FAP8333
Image
residence2
Image
residence3
Image
katoikia limassol

Στόχος ήταν η κατασκευή της πρώτης Αειφόρου κατασκευής με χρήση Επικολλητής Ξυλείας - Cross Laminated (CLT) σε Ελλάδα και Κύπρο.

Οι μελέτες για αυτόν τον τύπο κατασκευής που έχουν διενεργηθεί τα τελευταία 20 έτη, έχουν επιβεβαιώσει ότι αποτελεί το μέλλον στη δόμηση, όπως και η Saint-Gobain προτείνει και προωθεί. Το ξύλο ως υλικό, έχει αποδειχθεί ότι απορροφά περισσότερο άνθρακα από ότι εκπέμπει, συνεπώς είναι μια από τις καλύτερες λύσεις για τις αυξανόμενες απαιτήσεις της κλιματικής αλλαγής. Η ξύλινη κατασκευή, όταν προστατεύεται από την υγρασία, μπορεί να διαρκέσει για πάντα και με σύντομο χρόνο κατασκευής.

Η Κύπρος βρίσκεται σε μια εξαιρετικά σεισμική περιοχή και η ξύλινη κατασκευή εγγυάται πλήρη στατικότητα και μηδενική αστοχία. Επιπλέον, οι ασφαλιστικές εταιρείες καλύπτουν τις ξύλινες κατασκευές με χαμηλό κόστος.

Σε συνδυασμό με τα καινοτόμα συστήματα Ξηράς Δόμησης και μόνωσης της Saint-Gobain, στόχος ήταν η επίτευξη εξαιρετικών επιπέδων ηχοαπορρόφησης, πυραντίστασης, θερμομόνωσης, εξοικονόμησης ενέργειας και γενικότερα πρωτοπόρες λύσεις και εφαρμογές, όπως για παράδειγμα η χρήση γυψοσανίδων που περιείχαν τη σύσταση Active Air και η οποία βελτιώνει την Ποιότητα του Εσωτερικού Αέρα αφού εξουδετερώνει κατά 70% τις επικίνδυνες για τον Ανθρώπινο Οργανισμό, φορμαλδεΰδες. 

Το έργο αυτό με την επωνυμία Sustainable Residence Limassol’ δικαίως απέσπασε το 1ο Βραβείο στη Κατηγορία Residential, στον 13ο Διεθνής Διαγωνισμό Gypsum International Trophy 2023, ανάμεσα σε αντίστοιχα έργα από όλον τον Κόσμο.

residential winner2

 

residential winner1

 

Κατασκευαστική εταιρεία: Marcon Designs Ltd.
Αποκλειστικός Συνεργάτης Κύπρου: Petoussis Bros Ltd