Newsletter Απρίλιος 2023

Newsletter Απρίλιος 2023

    

Νewsletter
Απρίλιος  2023
 
Ευχές 

Αγαπητοί συνεργάτες

Ευχόμαστε ολόψυχα  το Άγιο Φως της Ανάστασης να φωτίζει τις  ψυχές όλων και να φέρνει ευλογία σε κάθε βήμα μας στο ταξίδι της ζωής.

Yγεία, Αγάπη, Ειρήνη και Ευημερία σε όλον τον κόσμο!

Καλό Πάσχα! 


 

 

13ος Διεθνής Διαγωνισμός 'Εργων Saint-Gobain

Φέτος ο Όμιλος Saint-Gobain  τιμά την χώρα μας με την διοργάνωση στην Ελλάδα του 13ου Διεθνούς Διαγωνισμού 'Εργων Ξηρής Δόμησης της Saint Gobain (13th Saint-Gobain Gypsum International Trophy) που γίνεται από το 1998, κάθε διετία, για την ανάδειξη και βράβευση των καλυτέρων έργων Ξηράς Δόμησης σε σχέση με τον σχεδιασμό, την βιωσιμότητα, την άνεση, την ασφάλεια, την αισθητική και την καινοτομία!

Η διοργάνωση  θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία 320 συμμετεχόντων από 30 χώρες, μεταξύ των οποίων αναγνωρισμένοι σχεδιαστές, κατασκευαστές από τις χώρες συμμετοχής στον διαγωνισμό καθώς και τα στελέχη των εταιριών του Ομίλου που υλοποίησαν τα έργα αυτά σε όλο τον κόσμο.

Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό  έχουν φέρει εις πέρας εξαιρετικές κατασκευές συνδυάζοντας την «τεχνογνωσία» με υλικά παγκόσμιας κλάσης για τη δημιουργία λύσεων υψηλής απόδοσης. Κάποιοι από αυτούς  βασίζονται σε υπάρχουσες ιστορικές δομές, ενώ κάποιοι άλλοι δημιουργούν κάτι εντελώς νέο. Κάποια έργα ολοκληρώνονται με τη στήριξη από χίλιους συνεργάτες, ενώ άλλα γίνονται από έναν μόνο!

Αυτοί οι δημιουργοί δείχνουν την απεριόριστη δημιουργικότητά τους και πρέπει να είναι περήφανοι για τη δουλειά που κάνουν. Γι αυτήν την δημιουργικότητα και το άρτιο αποτέλεσμα των έργων τους, βραβεύονται απο την Saint-Gobain στις 28 Απριλίου στην Αθήνα. 

Mάθετε περισσότερα για τον διαγωνισμό εδώ :

 

Δυναμική Επάνοδος της Weber στα Γιάννενα!

Μία πλήρης παρουσίαση των καινοτόμων προϊόντων και των συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης Weber πραγματοποιήθηκε  κατά την εκδήλωση της Saint-Gobain Hellas στα Γιάννενα.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου στο ξενοδοχείο THE LAKE HOTEL, με την παρουσία μεγάλης μερίδας του τεχνικού κόσμου των Ιωαννίνων αλλά και της ευρύτερης περιοχής. 

Οι συμμετέχοντες στην παρουσίαση είχαν επίσης την δυνατότητα να ξεναγηθούν στην έκθεση των προϊόντων, να παρακολουθήσουν εφαρμογές των προϊόντων και να εκφράσουν ερωτήματα και απορίες τους στην ομάδα της εταιρίας μας. 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πλούσιο μπουφέ για όλους τους καλεσμένους. 
 

 
Ηope for Türkiye - Πρόγραμμα υποστήριξης στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας

Ο καταστροφικός  σεισμός της 6ης Φεβρουαρίου που έπληξε την Τουρκία και την Συρία επηρέασε περισσότερους από 10 εκατομμύρια πολίτες, με απολογισμό  50.000 ανθρώπων να έχουν χάσει τη ζωή τους και 400.000 να έχουν εγκαταλείψει τα χωριά και τις πόλεις τους.

Ο Όμιλος Saint-Gobain αλληλέγγυος πάντα όπου και όπως μπορεί συνεχίζει να ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις για υποστήριξη. Μετά την βοήθεια σε άμεσες ανάγκες στις ομάδες του Ομίλου,στο πλαίσιο του πρώτου βήματος του προγράμματος υποστήριξης “Hope for Turkiye”, η Saint-Gobain ξεκίνησε τη Φάση 2, με την παροχή προσωρινής στέγασης σε 150 προκατασκευασμένες κατοικίες για τις οικογένειες που έχουν χάσει τα σπίτια τους.

Για την υλοποίηση του έργου αυτού, έχει ανατεθεί σε επιτροπή που ορίστηκε από την Saint-Gobain Τουρκίας, η πλήρης παρακολούθηση και διευθέτηση του. Για το σκοπό αυτό η Saint-Gobain συνεργάζεται με μια ανεξάρτητη ΜΚΟ μέσω δωρεών που  θα συγκεντρωθούν από το Ahbap Association για την αγορά επιπλέον μονάδων στέγασης.

Στη Φάση 3, που θα ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2023, το “Hope for Turkiye”  θα στοχεύσει στην ευημερία των ομάδων του Ομίλου εκεί, αξιολογώντας τα κατεστραμμένα σπίτια τους μετά τον σεισμό, και παρέχοντάς τους δομικά υλικά προκειμένου να ανακαινίσουν τους χώρους τους ή ακόμα και να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις. 

Μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό Δελτίο Τύπου του Ομίλου εδώ
 

 
Το εργοστάσιο παραγωγής γυψοσανίδων Rigips μέλος του Saint-Gobain Millionaires Club

Το εργοστάσιο Rigips στο Αιτωλικό μέσα από συνεχή προσπάθεια και αδιάκοπη δέσμευση για την τήρηση αυστηρών κανόνων ασφάλειας όλου του προσωπικού, έγινε  μέλος του Saint-Gobain Millionaires' Club, αφού πέτυχε τον στόχο του για μηδενικά ατυχήματα για 10 ολόκληρα χρόνια. 

Το Saint-Gobain Millionaires' Club περιλαμβάνει μόνο τα εργοστάσια που έχουν εξαιρετική απόδοση όσον αφορά την ασφάλεια των εργαζομένων και είμαστε περήφανοι που και το δικό μας εργοστάσιο είναι ένα από αυτά!
 
Ο CEO της Saint-Gobain κ. Benoit Bazin έστειλε προσωπική επιστολή στον Διευθυντή του εργοστασίου κο Θανάση Φατσικώστα με την οποία ευχαριστεί τον ίδιο και το προσωπικό για την προσπάθεια και την αφοσίωση τους στο θέμα της ασφάλειας γιατί, όπως τονίζει στην επιστολή του,  η ασφάλεια για την Saint-Gobain τόσο των εργαζομένων όσο και των συνεργατών της αποτελεί βασική προτεραιότητα.
 
 
Tεχνικό σεμινάριο για τον ακουστικό σοβά fade®  

Σε συνέχεια του webinar με θέμα ΗΧΟΣ & ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ κατά το οποίο παρουσιάστηκε το καινοτόμο Σύστημα Ακουστικού Σοβά fade® και μετά από το θερμό ενδιαφέρον πολλών  συμμετεχόντων για περισσότερη ενημέρωση, πραγματοποιήθηκαν στις 21 και 22 Φεβρουαρίου τέσσερεις εκπαιδευτικές ενότητες,  διάρκειας 4 ωρών η κάθε μία.  

Οι εκπαιδεύσεις πραγματοποιήθηκαν  στο Κέντρο Εκπαίδευσης της εταιρείας από τους συναδέλφους της fade® και περιέλαβαν:
α) Θεωρητική κατάρτιση στην τεχνολογία και τα υλικά, και ενημέρωση για τις εφαρμογές - προοπτικές  
β) Τεχνική εκπαίδευση για την ολοκληρωμένη εφαρμογή του συστήματος fade®, που περιέλαβε:
     1) την τεχνική τοποθέτησης των ηχοαπορροφητικών πλακών
     2) την εφαρμογή του ηχομονωτικού σοβά και
     3) την υψηλού επιπέδου τεχνική φινιρίσματος εσωτερικών επιφανειών

Κατά τις εκπαιδεύσεις καλύφθηκαν όλες οι απορίες των εκπαιδευόμενων σχετικά με το σύστημα, την εφαρμογή και τις αποδόσεις του.

Για περισσότερες πληροφορίες και βίντεο εφαρμογής για τον ακουστικό σοβά fade®, πατήστε εδώ
 
 
Habito

H γυψοσανίδα άλλαξε όνομα, ή η Ηabito δεν είναι γυψοσανίδα; 
Η Habito είναι πολλά παραπάνω απο μια γυψοσανίδα, γιατί :
  • Προσφέρει μεγάλη δυνατότητα ανάρτησης βαρών σε απλή ξυλόβιδα χωρίς ενίσχυση σκελετού
  • Εχει υψηλή αντοχή σε κρούσεις
  • Εχει υψηλή αντίσταση στη φωτιά λόγω ενίσχυσης του πυρήνα της με υαλοϊνες
  • Εχει ηχομονωτικές επιδόσεις λόγω της υψηλής πυκνότητας του πυρήνα της
  • Δίνει τη δυνατότητα  πολλαπλών φινιρισμάτων για άψογα αισθητικά αποτελέσματα
  • Είναι φιλική προς το περιβάλλον και τον χρήστη
  • Εχει υψηλή αντιδιαρρηκτική συμπεριφορά
  • Εφαρμόζεται ταχύτατα 
  • Είναι πιστοποιημένη για τις περιβαλλοντικές της επιδόσεις
  • Η Habito αποτελεί την καλύτερη επιλογή για τις κατασκευές ξηράς δόμησης, αφού δίνει δυνατότητες και επιλογές  που η  απλή γυψοσανίδα δεν μπορεί να δώσει, προσφέροντας παράλληλα εξοικονόμηση σε χρόνο και χρήμα.
Για να μάθετε περισσότερα για την Habito, πατήστε εδώ

 

 

 

Saint-Gobain Hellas
Kλεισούρας 5
14452 Μεταμόρφωση Αττικής
τηλ. 210 2831804
e:gr.marketing@saint-gobain.com